2 Ekim 2012 Salı

Fiat Coupé / Angel Far Yapımı

Fiat Coupé / Angel Far Yapımı

İki ayrı Fiat Coupé üzerinde denediğim uygulama
Birinde İki ucunda led olanı diğerinde ise florasan modelini uyguladım.
İki ucu ledli olanlar çok çabuk bozuluyor.
Florasanlı olanı ise çok akım çekip çok ısınıyor.

Ledli model

Florasanlı model

resim2592.jpg

Öncelikle camı fardan ayırmalıyız,bu iş işin farı fırına koyupta silikonu gevşetenler var fakat farın teki 970 tl. Olunca pek cesaret edemiyoruz J
Sıcak hava tabancası işe camın yapışma noktalarını çok yaklaştırmadan ısıtıyoruz bir yandanda falçata yardımı ile aradaki silikonu kesiyoruz. Eğer sadece silikon ile yapıştırılmış ise işimiz biraz zorlaşıyor. Bu yüzden camı açtıktan sonra kolay sökülebilmesi için silikonize mastik veya normal mastik kullanıyoruz ısıttığınızda sakız gibi oluyor ve çok kolay sökülüyor.

Fiat Coupé uzun farların çevresine yapacaksanız 10cm boyutlu olan angelları tercih etmelisiniz,kısalara ise 7-8cm boyutlu olanı uyuyor.
Ben uzunlara bağladım.

resim2596.jpg
angelfar.jpg

Ledli angel bağlayacaksanız, sıcak silikon kullanabilirsiniz zira ısı sorunu yok akma yapmıyor. Florasan modeli ise ya soğuk silikon yada sıcak silikonla beraber japon yapıştırıcı kullanabilirsiniz. Elektrik bağlantısını park lambalarından alıyoruz Fiat Coupé de sis farı üzerinde olduğu için aşağıdan kaput üzerine kablo çekmemiz gerekti. Diğer araçlarda parklar far içinde olduğundan bağlantısı kolay oluyor.

angelfar1.jpg

angelfar2.jpg

Far üzerinde camın geldiği yerdeki eski silikon kalıntılarını iyice temizliyoruz tamamen temizlendiğinden emin olduktan sonra Mastik tabancası yardımı ile taşırmadan kanalları dolduruyoruz fazlalıkları bir kağıt parçası ile temizleyebilirsiniz.

Far camını sıkıca yerine getirdikten sonra kağıt bant yardımı ile bir çok noktasından yapıştırıyoruz.

Ve işlem bitti.

angelfar3.jpg

angelfar7.jpg

0 yorum: